Wat zijn de belangrijkste punten in een cv?

Om een goed CV te kunnen maken moet je jezelf afvragen voor wie je je CV maakt. En welke zaken het meest relevant zijn voor jouw nieuwe baan. Wanneer je een timmerman wil worden, vermeldt je dus je vorige banen die ook in deze sector van belang zijn het meest gedetailleerd. De overige banen tussendoor die niet van toepassing zijn beschrijf je kort, waardoor er weinig aandacht aan besteed wordt.

Persoonlijk informatie

Je persoonlijke informatie, zoals naam, geboortedatum, geslacht, woonplaats etc. is belangrijk, maar niet doorslaggevend. Vul alles netjes in en rangschik het zodat, degene die je moet aannemen in een oogopslag alles kan screenen.

Een professionele profielfoto

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van een profielfoto, is het belangrijk om te bepalen welke foto erop komt. Zorg er in ieder geval voor dat de foto professioneel en zakelijk oogt.

Werkervaring

Bij veel mensen wordt de opleiding als eerste genoemd. Echter wanneer je 30 jaar werkervaring hebt, dan is de opleiding van minder grote waarde dan je werkervaring. Benoem dan dus eerst je werkervaring.

Je dient er ook voor te zorgen dat jouw werkervaring chronologisch vermeld staat. De meest recente werkervaring staat bovenaan het lijstje.

Opleidingen

Heb je net je opleiding afgerond en heb je een aantal bijbaantjes gehad in je studententijd. Dan benoem je je studie als eerste. Het is dus belangrijk dat je het meest relevante als eerst benoemd. Bijbaantjes zijn wel belangrijk, ze geven namelijk aan hoe actief je bent geweest in je studententijd en daarvoor. Het zegt iets over je gedrevenheid.

Ook hier geldt dat jouw gevolgde opleidingen chronologisch vermeld dienen te worden.

Referenties

Wil je referenties in je cv vermelden, dan is het belangrijk om de referenten hiervan op de hoogte te stellen en te vragen om akkoord. Wanneer je voor jezelf de keuze wilt vrijlaten, kun je ervoor kiezen om te vermelden dat de referenties op aanvraag zijn.

Vrijetijdsactiviteiten

Voor een werkgever die soms vele honderden CV’s ziet, kan het belangrijk zijn dat je jezelf ontplooid op allerlei vlakken. Zo kan het zijn dat iemand die als technisch tekenaar aan de slag gaat ook veel kennis heeft van computers en hier in zijn vrije tijd mee bezig is. Of iemand die manager wordt, actief is als coach van een sportvereniging. Deze zaken kunnen allemaal van invloed zijn om een succesvolle sollicitatie.

Zijn er nog andere zaken die je bezig houden, waarbij je gepassioneerd bent? Misschien ziet een recruiter je ook nog in andere delen van het bedrijf als meerwaarde. Zo zal hij jou eerder aannemen dan iemand zonder activiteiten buiten zijn werkomgeving.

Telefoon Vestigingen

Dordrecht 078-2001160
Rijssen 0548-515994
Rotterdam 078-2001160
Roosendaal 06-30411868
Woensdrecht 0164-671571

Telefoon Franchise interesse

Rijssen 0548-515994