Je eigen video-cv

Presenteer jezelf met een video

Maak nu je eigen video-cv. Wij helpen je er graag bij. Op ons kantoor begeleiden wij jou bij het maken van een toppresentatie van jezelf. Hoe doen wij dat?

Wat je hebt gedaan en wat je allemaal kunt, dat staat doorgans wel goed beschreven in een CV en motivatiebrief. Het is dus niet de bedoeling om je CV ‘voor te lezen’ voor de camera. In de video-cv die wij voor je kunnen maken gaat het juist om je uitstraling, enthousiasme en voorkomen!

Het is dus vooral een videomotivatie. Het is een kort filmpje, meestal max. een minuut, waarin je vertelt waarom bedrijf jou moet aannemen, wat jouw ambitie is en hoe jij enthousiasme en passie voor je vak laat zien. Een video-cv maakt je sollicitatie compleet en kan je net extra helpen bij het presenteren van jezelf aan werkgevers.

Maar hoe doe je dat nou goed? Hoe kom je persoonlijk over en laat je je video er ook nog eens goed uitzien? Hieronder de belangrijkste tips voor een succesvolle video-cv.

Wij denken dat jouw video maximaal een minuut tot anderhalve minuut mag duren. Maak de video persoonlijk en laat je energievol vastleggen. Je krijgt nooit een 2e kans voor een 1e indruk. De eerste seconden zijn het belangrijkste: die seconden bepalen of de werkgever blijft kijken of niet. Begin dus met iets pakkends. Wij helpen je meedenken!

Ga op goede afstand zitten van de camera, niet te close, niet te ver weg! Kijk in de camera en vertel je verhaal! Zo leggen we in het ‘echte’ leven ook contact. Denk maar na wat een werkgever van jou wil zien. Probeer daar ook aan te voldoen.

De beste manier om je video er een stuk beter uit te laten zien? Met goed licht! De kwaliteit van je camera is nog niet eens zo belangrijk. Als je het zelf doet, dat kan best met je smartphone. Wat belangrijk is, is je lichtinval. Schiet overdag, bij zonlicht. Ga voor het raam zitten, niet de andere kant op. En schiet nooit met gele binnenlampen.

Belangrijker nog dan beeld, is geluid. Als het beeld niet helemaal scherp is, oké, maar als het geluid slecht is, dan stop maar. Als de werkgever jou niet goed kan verstaan – dan gaat ie snel door. Een extern microfoontje werkt het beste.

Heb je die niet, zorg er dan in ieder geval voor dat je niet in een holle ruimte gaat zitten en dat er geen achtergrondgeluid is. Zoek een stille rustige ruimte op waarin het geluid niet teruggekaatst wordt, bijvoorbeeld je slaapkamer.

Wees jezelf! Laat zien wie je bent. Doe net alsof de camera een persoon is en laat zien waarom jij past bij dit bedrijf. Het draait echt om jouw uitstraling en enthousiasme. Als dat niet in één keer komt voor zo’n camera, geen probleem. Blijf dan net zolang oefenen, en doe net zoveel takes tot het wel goed overkomt.

Maak alleen gebruik van een script als je het niet gewend bent om voor een camera te staan. Zorg wel dat je persoonlijk overkomt. Schrijf 3 punten op die je wilt overbrengen en vertel je verhaal gewoon aan de camera. Net als in een echt gesprek. Dan kom je veel echter over!

Afronding
Tot slot: is je video af? Zet je video op YouTube of Vimeo en markeer hem als ‘verborgen’. Zo kan iedereen met de link de video bekijken, maar wordt hij niet door zoekmachines gevonden. Vergeet niet de link die je krijgt mee te sturen in je sollicitatie.

Als je denkt dat je hulp kan gebruiken van een professionele partij? Wij helpen je graag. Voor slechts euro 37,- (excl. BTW) maken wij voor jou je eigen video-cv.

Heb je een vraag?

Stuur ons even een email en wij nemen contact met je op.

Deze kandidaten zijn je voor gegaan


Links websites

Telefoon

Rijssen 0548-515994

Onderdeel van:

ROCK Design B.V.
Creative Digital Agency
0548-517363